line_gbg70.gif (2214 bytes)

News Media
line_gbg70.gif (2214 bytes)

Cultura istroromana, in weekend, la Sibiu

September 2, 2008

Sibienii au parte de un nou eveniment cultural, la sfarsitul acestei saptamani. Zilele culturii istroromane se vor desfasura vineri si sambata.

Manifestarea urmeaza unei cercetari de teren efectuate de muzeografi ai Complexului National Muzeal (CNM) Astra in Croatia.

Programul cuprinde vernisarea expozitiei Istroromanii ieri si azi (vineri, la Sala de expozitii a Primariei Municipiului Sibiu, intrarea din Piata Mare, incepand cu ora 17,00), un Simpozion stiintific international dedicat comunitatii de istroromani din Croatia (sambata, incepand cu ora 9, la sala de conferinte de la Casa Artelor), prezentarea filmelor documentare Cici e Ciribiri, I Romeni dell’Istria – realizat de Duccio Pugliese si Mauro Tonini, Italia si Pe urmele istroromanilor din Istria – realizat de catre Echipa de cercetare CNM „ASTRA” (sambata, 6 septembrie 2008, dupa simpozion, sala de conferinte de la Casa Artelor, Piata Mica, Nr. 21), precum si un spectacol folcloric, susţinut de formatia Zvonciarii din Croatia (sambata, 6 septembrie, orele 19.00, Piata Mare).

Scris de Alina Florescu

Source:

  • © Sibiu 7 - http://sibiu7.com/cultura/cultura-istroromana-in-weekend-la-sibiu/


Main Menuu


This page compliments of Marisa Ciceran

Created: Saturday, October 04, 2008, Last Update: Tuesday, February 02, 2010
Copyright © 1998 IstriaNet.org, USA