line_gbg70.gif (2214 bytes)

News Media
line_gbg70.gif (2214 bytes)

Dezbatere la Venetia despre friulanii din Romania

Dezbatere la Venetia despre friulanii din Romania
Venetia, 18 septembrie 2007

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia organizeaza luni, 24 septembrie, o dezbatere a cartii L’emigrazione storica dei Friulani in Romania (Emigratia istorica a friulanilor in Romania), avandu-l ca autor pe prof. Nicolae Luca, fondator si presedinte al Asociatiei Culturale a Friulanilor din Romania 'Fogolar Furlan', precum si o prezentare a DVD-ului Furlàns di Romania (Friulanii din Romania) de Gianni Fachin, responsabil al proiectului Emigratia in Romania din regiunile Friuli si Venetia Giulia (1860-1920)'.

Volumul si documentarul video, care prezinta cauzele istorice complexe ale unui fenomen socio-cultural cu influente si asupra culturii romane, au fost finalizate in Italia, pana in prezent fiind difuzate in scolile si bibliotecile din zona istorica friulana aproximativ doua mii de exemplare.

In continuarea acestei dimensiuni constante a activitatii Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umansitica de la Venetia, anume prezentarea traditiilor Europei multiculturale, in ianuarie 2008 va fi organizata la Palazzo Correr, in colaborare Asociatia culturala italo-romana \'Decebal\' din Trieste, o expozitie despre istoria, limba si cultura istroromanilor.

www.icr.ro

Source:

  • http://www.comunicatemedia.ro/Dezbatere_la_Venetia_despre_friulanii_din_Romania_ic7027.html

Main Menu


Created: Saturday, October 04, 2008, Last Update: Friday, November 25, 2016
Copyright © 1998 IstriaNet.org, USA